Hvem kan stille utHva må til for å stille ut:
Alle kan stille ut kattene sine, men det er noen ting man må ha i orden først.
Man må først og fremst være medlem av en katteklubb. Det finnes mange katteklubber og de fleste lokaliserer seg i bestemte områder. Det utelukker ikke at du kan være medlem i en klubb som ikke er nær deg, men det er fordeler ved å ha klubben i nærheten. Katteklubber arransjerer ofte klubbmøter, og dersom du ønsker å kunne delta på det, lønner det seg å velge en katteklubb i ditt nærområde.
Det neste er at du bør naturligvis ha en katt og katten må være registrert på deg. Rasekatter blir automatisk registrert dersom de selges lovlig og det er inkludert i prisen du kjøper katten for, mens på huskatter må du sende inn noen papirer samt betale et registreringsgebyr på 56 kroner. Papirene til katten må tas med på utstillingen, altså stamtavle for rasekatter og registreringsbevis for huskatter.
Katten din må også være vaksinert, og du må ha vaksinasjonskortet med på utstillingen. Du må følge veterinærens vaksninasjonsoppføring dersom du vil delta på utstillingen, hvis de ikke er overholdt, vil du heller ikke få komme inn på utstillingen. Det føres opp på vaksinasjonskortet når neste vaksine skal tas, og det er de tallene man da også går utifra.

Hvorfor stille ut:
Grunnen til at mange stiller ut, er nok ganske mye individuellt. Men de vanligste grunnene er nok som følger:
Det er veldig sosialt. Du treffer mange mennesker som er "like gale som deg selv" når det gjelder katteinteressen. Det er mye å snakke om og mange å snakke med der siden de deler samme interesse som deg.
Det kan være både nyttig og spennende å få tilbakemeldinger på hvor "riktig" rasekatten din er. Er du oppdretter eller har planer om å bli det, kan utstilling være et svært nyttig verktøy for å evaluere dine gene katter med tanke på hvordan du skal bruke dem i fremtidig avl. Ellers er det uansett bare morsomt å få en konstruktiv kritikk på katten.
For mange er også utstilling konkurranse. Mennesker har stort sett et stort konkurranseinstingt som de her får utløp for. Mange er litt imot denne holdningen og mener utstilling kun skal være gøy, mens eventuelle premier og heder kun sees som bonus.